Kyllä kirjat on ihania – ja te!
asiakas
Kaukopalvelu
Kaukolainaksi voi tilata aineistoa, jota ei ole Loisto-kirjastojen kokoelmissa. Lainat ovat maksullisia.

Kirjankierrätys
Voit tuoda itsellesi tarpeettomia kirjoja tai lehtiä ja ottaa niitä. Kierrätyslaatikko on tuulikaapissa.

Kirjastonkäytön opetus
Opastamme erilaisia ryhmiä (varhaiskasvatus, ekaluokkalaiset, järjestöt) kirjaston käyttöön sopimuksen mukaan.

Langaton verkko (Wi-Fi)
Käytettävissäsi on maksuton langaton verkko koko kirjaston alueella.

Neuvonta ja tiedonhaku
Autamme sinua aineiston löytämisessä kirjaston kokoelmista tai muualta.

Palautusluukku
Kirjaston pääoven vasemmalla puolella on palautusluukku, johon voit jättää lainaamaasi aineistoa kirjaston ollessa suljettu. Luukkuun jätetty aineisto on omalla vastuullasi.

Pysäköinti
Pysäköintialue on koulun edessä. Lähinnä sisäänkäyntiä on muutama invapysäköintipaikka (ajo Huuskantieltä).

Satutunnit
Lapsen lukutaidon perusta alkaa rakentua paljon ennen kouluikää. Satutunteja pidetään kuukausittain sekä kirjaston Satuvintillä että Kirkonkulmalla noin 3-6-vuotiaat lapsille.

Tulostus
A4-koko, mustavalkoinen

Varaukset
Lainassa olevaa, lähiaikoina julkaistavaa tai muissa Loisto-kirjastoissa olevaa aineistoa voi varata itselleen. Loisto-kirjastojen aineistovaraukset maksavat yhden euron kappaleelta.

Asiakastietokoneet
Kahta tietokonetta voi varata 0,5 – 1 tunniksi kirjaston henkilökunnalta. Koneille ei saa asentaa mitään omia ohjelmia, ajureita tai tiedostoja. Koneissa voi käyttää omaa muistitikkua tai vastaavia USB-porttiin sopivia laitteita.

Energiankulutusmittari
Lainattavalla mittarilla voi selvittää yksittäisen sähkölaitteen kulutuksen.

Kopiokone ja skanneri (monitoimilaite)
A4- ja A3-koot, myös väritulosteet. Monitoimilaitteella voi skannata muistitikulle tai lähettää tiedoston sähköpostiosoitteeseen. Muistitikulta voi tulostaa pdf- ja jpg-muotoisia tiedostoja. Kirjaston työntekijät käyttävät konetta asiakkaan puolesta.

Tiedonhakukoneet
Verkkokirjaston tiedonhaulla voi etsiä aineistoa.

Esteettömyys
Kirjastoon pääsee luiskaa pitkin invapysäköintipaikalta (ajo Huuskantieltä). Ulko-ovi on melko raskas avata. Inva-wc on Aurasalin tuulikaapissa kynnyksen takana. Kirjastossa ja näyttelytilassa ei ole kynnyksiä. Satuvinttiin pääsee ainoastaan portaita pitkin.

Aurasali-auditorio
Aurasalissa on 176 kiinteätä istuinta (+ 5 lisäpaikkaa), dataprojektori, tietokone, valkokangas ja verkkoyhteydet. Lisätiedot ja varaukset: Vuokrattavat tilat

Lukusali
Kirjaston takaosan lukusalissa voit tutustua tuoreisiin sanoma- ja aikakauslehtiin. Lainattavat lehdet ovat kaapeissa. Tilaa voi käyttää myös opiskeluun ja etätyöskentelyyn.

Näyttelytila
Kirjaston suosittua näyttelytilaa voi varata erilaisten näyttelyjen pitoon maksutta kuukaudeksi kerrallaan. Käytettävissä ovat ripustuskisko valkoiseksi maalatulla seinällä, seinäkkeet, lukittavat pysty- ja vaakavitriinit ja lukittava näyteikkuna. Näyttelyn pystytys, purku ja ripustukset ovat näyttelynpitäjän vastuulla. Näyttelyesineet ovat tuojan omalla vastuulla, eikä kirjasto vakuuta niitä. Tilavaraukset ja tiedustelut kirjastosta.

Satuvintti
Viihtyisä tila lastenosaston yläkerrassa sopii vanhempien ja lasten yhteisiin lukuhetkiin. Meriseikkailu-seinämaalaukset, sohva, tyynyt ja himmennettävät valot tähtitaivaineen takaavat tunnelman. Tilassa pidetään satutunteja lapsille ja muita tapahtumia koululaisille.

Toivo Anttila -huone
Neuvotteluhuonetta voi vuokrata ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Huone sopii noin 15 ihmiselle.