Henkilökunta ja yhteystiedot
Nuorisotyö
Etsivä nuorisotyö
työvoima-, sosiaaliturva ja terveyspalvelut
Nuorisokortti

Yhteishaku käynnissä, ota yhteys etsivän nuorisotyöntekijän sijaiseen!

Auralaisten osalta etsivää nuorisotyöntekijää sijaistaa yhteishaun ajan nuoriso-ohjaaja Juuso Raitanen. Tavoitat Juuson puh. 0406766306 ja spostitse etunimi.sukunimi@aura.fi. Juuso on tavattavissa erikseen sovittavina aikoina sekä Cafescossa aukioloiltoina, pääosin maanantaisin ja keskiviikkoisin. Jos tarvitset apua yhteishaun tekemisessä [...]

Nuorten vaikuttajaryhmän valintoja

Toimintakauden 2017-2018 nuorten vaikuttajaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa 2. helmikuuta. Kokouksessa vaikuttajaryhmä valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Jasmin Uttulan ja varapuheenjohtajaksi Valtteri Suomisen. Vapaa-aikalautakuntaan ja sivistyslautakuntaan vaikuttajaryhmä valitsi nuorten edustajaksi Sami Kinksin ja hänen varahenkilökseen Emilia Elorannan. Aura 100 [...]

Uusi Nuorten vaikuttajaryhmä on valittu, täydennyshaku myös käyntiin!

Auran vapaa-aikalautakunta vahvisti nuorten vaikuttajaryhmään toimintakaudelle 2017-18 valituksi sopuvaalein seuraavat nuoret: Helena Ots, Sami Kinks, Valtteri Suominen, Jasmin Uttula, Samuli Rosnell, Jesse Jalonen ja Emilia Eloranta. Nuorten vaikuttajaryhmässä on paikkoja yhdeksän (9) varsinaisille jäsenille ja [...]

Uusi nuoriso-ohjaaja, TOK:n lahjoitus ja valtion lisäavustus kevääksi 2017!

Auran vapaa-aikatoimeen on kevätkaudeksi valittu nuoriso-ohjaajaksi Paula Kemppainen. Paula aloittaa työssä 15.1.2017 ja työskentelee pääosin Kv-Klubissa sekä Cafescossa iltaisin. Nuoriso-ohjaaja Juuso Raitanen jatkaa totuttuun tapaan työskentelyä myös kevätkauden Cafescossa ja erityisesti 5.-6.lk. Klubissa keskiviikkoisin. Nuoriso-ohjaajat [...]

Sähköinen Nuorisokortti -hakemus

Nuorisokortti on Kulttuurisen Nuorisokahvila Cafescon ja Auran vapaa-aikatoimen muihin lasten ja nuorten palveluihin osallistuvan asiakkaan oma kortti. Nuorisokortti tulee olla jokaisella toimintaan säännöllisesti, tai vapaa-aikatoimen järjestämälle yksittäiselle retkelle, osallistuvalla lapsella ja alaikäisellä nuorella. Nuorisokortti on [...]

Auran vapaa-aikatoimen nuorisotyö

Auran vapaa-aikatoimen nuorisotyö on ennaltaehkäisevää ammatillista nuorisotyötä. Nuorisotyön toteutuksessa huomioidaan nuorisolaki ja lain edellytykset mahdollisimman konkreettisesti käytännön työhön asti yltäen.

Nuorisotyötä toteutetaan sosiaalipedagogisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kasvatuksella ja työmenetelmillä pyritään vahvistamaan lapsia ja nuoria sosiaalisesti ja ylläpitämään ja parantamaan heidän hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti. Nuorisotyössä Aurassa huomioidaan myös kulttuurinen nuorisotyö.

Nuorisotyötä toteuttavat kunnan nuorisotyöntekijä, kaksi osa-aikaista nuoriso-ohjaajaa (lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan hanke) sekä Auran ja Pöytyän kuntien yhteinen etsivä nuorisotyöntekijä.

Nuorisokortti

Nuorisokortti on Kulttuurisen Nuorisokahvila Cafescon ja Auran vapaa-aikatoimen muihin lasten ja nuorten palveluihin osallistuvan asiakkaan oma kortti. Nuorisokortti tulee olla jokaisella säännölliseen toimintaan, tai vapaa-aikatoimen järjestämälle yksittäiselle retkelle, osallistuvalla lapsella ja alaikäisellä nuorella.

Nuorisokortti on henkilökohtainen ja maksuton. Nuorisokortin hankinnan yhteydessä kerättyjen tietojen on tarkoitus mahdollistaa vapaa-aikatoimen henkilökunnan yhteydenpito lapseen / nuoreen ja huoltajaan / huoltajiin. Hakemuksen yhteydessä annetut tiedot ovat luottamuksellisia. Tietoja ei välitetä kolmansille osapuolille.

Sähköinen Nuorisokorttihakemus

Kulttuurinen Nuorisokahvila Cafesco

Cafesco on nuorten kohtaamispaikka, jossa järjestetään nuorten toiveiden ja tarpeiden mukaista ohjattua toimintaa, yhteistä tekemistä ja tapahtumia – pieniä ja suuria. Nuorisokahvila sijaitsee Auran keskustassa, osoitteessa Hongistontie 1.

Cafescon pihasta löytyvät mm. skeittipuisto, koripalloteline ja ulkokuntoiluväline, jotka ovat käytettävissä joka päivä klo 7:00 – 22:00 välisenä aikana. Välineitä on lainattavissa Cafescosta aukioloaikoina.

Aukioloaikoina työntekijöiden kanssa on mahdollista käydä ohjauskeskusteluja esimerkiksi opiskeluun, työhön ja henkilökohtaiseen elämään liittyen. Tapaamisen nuorisotyön ammattilaisen kanssa voi sopia halutessaan myös aukioloaikojen ulkopuolelle.

 

Cafescon aukioloajat

MAANANTAI: Kv-Klubi klo 15:30 – 17:00 (13-17v.) ja Cafescon Klubi klo 17:00 – 20:00 (7.-9.lk.)

KESKIVIIKKO: Cafescon Klubi klo 14:00 – 16:30 (5.-6.lk.) ja Cafescon Klubi klo 17:00 – 20:00 (7.-9.lk.)

PERJANTAI: Cafescon Klubi klo 15:00 – 17:00 (3.-4.lk.) ja Cafescon perjantai klo 18:00 – 22:00 (13-29v.)

Iloista pääsiäistä! Cafesco on suljettu tänään pitkäperjantaina ja 2. pääsiäispäivänä maanantaina. Huomenna lauantaina Cafesco on avoinna klo 18-22, tervetuloa! :) ... See MoreSee Less

View on Facebook

Kansainvälistä toimintaa järjestävät tahot ja kansainvälisyydestä kiinnostuneet nuoret!

Liedon kunnantalolla (Kirkkotie 13, 21420 Lieto) järjestetään perjantaina 5.5.2017 klo 12.00-14.30 maksuton koulutus kansainvälisyyden hyödyntämisestä nuorisotyössä. Koulutuksessa esitellään lyhyesti Liedon nuorisotoimen kv-toimintaa (mm. nuorten vapaaehtoistyö ulkomailla, ryhmävaihdot yms.) sekä annetaan käytännön eväitä kansainvälisen toiminnan aloittamiseen nuorten kanssa. Koulutus on suunnattu kaikille nuorten parissa työskenteleville, mutta myös kansainvälisyydestä kiinnostuneille nuorille!

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan 28.4.2017 mennessä: Antti Rantaniva (p. 050 463 8167, antti.rantaniva@lieto.fi). Koulutus sisältää kahvitarjoilun. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, jos sinulla on eritysruokavalio.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on palvelu 15-28-vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman opiskelu- tai työpaikkaa tai tarvitsevat apua palveluihin ohjautumiseen tai elämänhallintaan. Etsivään nuorisotyöhön voi ottaa yhteyttä jo silloin, kun on riski jäädä koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolelle. Etsivä nuorisotyö on yksilöllistä ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa luottamuksellista tukea. 

Yhteyttä voi ottaa nuori itse, huolissaan oleva kaveri tai läheinen, oppilaitos tai muu nuoren kanssa tekemisissä oleva taho.

Nuorisotakuu koskee alle 25 -vuotiaita nuoria ja vastavalmistuneita alle 30 -vuotiaita nuoria. Nuorisotakuu takaa jokaisella kohderyhmän lukeutuvalle nuorelle työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikan kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta. Lisätietoja ja apua saa paikallisesta TE-toimistosta. Myös etsivä nuorisotyö auttaa nuorisotakuuta koskevissa kysymyksissä.

Aurassa ei ole työpajaa, mutta naapurikuntien puolelta lähimmät löytyvät Pöytyän Riihikoskelta (Sauma) ja Yläneeltä (Tuuma) sekä Liedosta (Kisällikellari). Työpajoille hakeudutaan TE-, sosiaali- tai etsivän nuorisotyön palveluiden kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä työpajaan.

Työvoima, sosiaaliturva- ja terveyspalvelut

Työ- ja elinkeinotoimisto, TE-toimisto, palvelee työnhakuun, kouluttautumiseen, ammatin ja opintojen valintaan sekä opiskeluun liittyvissä asioissa. Monet TE-palvelut ovat käytettävissä verkon välityksellä. Saatavilla on myös puhelinneuvontaa ja TE-toimistoissa voi käydä asioimassa. Monien asioiden hoitoon TE-toimistossa pitää kuitenkin varata ennalta aika. Auran lähimmät TE-toimistot sijaitsevat Turussa ja Salossa.

Sosiaaliturvaan lukeutuvat sosiaali- ja terveyspalvelut, kansalaisen perusturva, josta huolehtivat Kansaneläkelaitos, Kela, ja asuinkunta.

Aurassa sosiaaliturvapalveluista, kuten toimeentulotuen myöntämisestä, vastaa Auran sosiaalitoimisto.

Aura on Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän jäsenkunta. Auran terveysasema on yksi kuntayhtymän neljästä toimipisteestä. Muut toimipisteet sijiatsevat Pöytyän Riihikoskella, Kyrössä ja Yläneellä.

Kela:n tehtäviin kuuluvat sairausvakuutuksen tuet, jotka ovat osa kansalaisen perusturvaa. Kela antaa myös neuvontaa tukien ja palveluidensa käytöstä.

Vapaa-aikatoimen henkilökunnan puoleen voi myös kääntyä ja voimme katsoa yhdessä, minkä palvelun piiriin tulisi hakeutua.

Pöytyän terveyskeskus
TE-palvelut.fi
Kela.fi
aikuissosiaalityö
nuorisotakuu.fi

Vapaa-aikatoimen henkilökunta

Marjaana Tamminen
Marjaana TamminenVapaa-aika- ja kulttuurisihteeri, p. 050 554 9746
Tero Vinterbäck
Tero VinterbäckNuorisotyöntekijä, p. 050 558 1902

Juuso Raitanen
Juuso RaitanenNuoriso-ohjaaja, p. 0406766306
Paula Kemppainen
Paula KemppainenNuoriso-ohjaaja, p. 0406609601
Elina Nuotio
Elina NuotioEtsivä nuorisotyöntekijä, p. 0406722979