Nuorisotyö2018-11-08T12:31:34+00:00
Henkilökunta ja yhteystiedot
Nuorisotyö
Etsivä nuorisotyö
työvoima-, sosiaaliturva ja terveyspalvelut
Nuorisokortti

Nuorten vaikuttajaryhmän valintoja

Toimintakauden 2017-2018 nuorten vaikuttajaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa 2. helmikuuta. Kokouksessa vaikuttajaryhmä valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Jasmin Uttulan ja varapuheenjohtajaksi Valtteri Suomisen. Vapaa-aikalautakuntaan ja sivistyslautakuntaan vaikuttajaryhmä valitsi nuorten edustajaksi Sami Kinksin ja hänen varahenkilökseen Emilia Elorannan. Aura 100 [...]

Uusi Nuorten vaikuttajaryhmä on valittu, täydennyshaku myös käyntiin!

Auran vapaa-aikalautakunta vahvisti nuorten vaikuttajaryhmään toimintakaudelle 2017-18 valituksi sopuvaalein seuraavat nuoret: Helena Ots, Sami Kinks, Valtteri Suominen, Jasmin Uttula, Samuli Rosnell, Jesse Jalonen ja Emilia Eloranta. Nuorten vaikuttajaryhmässä on paikkoja yhdeksän (9) varsinaisille jäsenille ja [...]

Sähköinen Nuorisokortti -hakemus

Nuorisokortti on Kulttuurisen Nuorisokahvila Cafescon ja Auran vapaa-aikatoimen muihin lasten ja nuorten palveluihin osallistuvan asiakkaan oma kortti. Nuorisokortti tulee olla jokaisella toimintaan säännöllisesti, tai vapaa-aikatoimen järjestämälle yksittäiselle retkelle, osallistuvalla lapsella ja alaikäisellä nuorella. Nuorisokortti on [...]

Auran vapaa-aikatoimen nuorisotyö

Auran vapaa-aikatoimen nuorisotyö on ennaltaehkäisevää ammatillista nuorisotyötä. Nuorisotyön toteutuksessa huomioidaan nuorisolaki ja lain edellytykset mahdollisimman konkreettisesti käytännön työhön asti yltäen.

Nuorisotyötä toteutetaan sosiaalipedagogisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kasvatuksella ja työmenetelmillä pyritään vahvistamaan lapsia ja nuoria sosiaalisesti ja ylläpitämään ja parantamaan heidän hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti. Nuorisotyössä Aurassa huomioidaan myös kulttuurinen nuorisotyö.

Nuorisotyötä toteuttavat kunnan nuorisotyöntekijä, kaksi osa-aikaista nuoriso-ohjaajaa (lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan hanke) sekä Auran ja Pöytyän kuntien yhteinen etsivä nuorisotyöntekijä.

Nuorisokortti

Nuorisokortti on Kulttuurisen Nuorisokahvila Cafescon ja Auran vapaa-aikatoimen muihin lasten ja nuorten palveluihin osallistuvan asiakkaan oma kortti. Nuorisokortti tulee olla jokaisella säännölliseen toimintaan, tai vapaa-aikatoimen järjestämälle yksittäiselle retkelle, osallistuvalla lapsella ja alaikäisellä nuorella.

Nuorisokortti on henkilökohtainen ja maksuton. Nuorisokortin hankinnan yhteydessä kerättyjen tietojen on tarkoitus mahdollistaa vapaa-aikatoimen henkilökunnan yhteydenpito lapseen / nuoreen ja huoltajaan / huoltajiin. Hakemuksen yhteydessä annetut tiedot ovat luottamuksellisia. Tietoja ei välitetä kolmansille osapuolille.

Sähköinen Nuorisokorttihakemus

Kulttuurinen Nuorisokahvila Cafesco

Cafesco on nuorten kohtaamispaikka, jossa järjestetään nuorten toiveiden ja tarpeiden mukaista ohjattua toimintaa, yhteistä tekemistä ja tapahtumia – pieniä ja suuria. Nuorisokahvila sijaitsee Auran keskustassa, osoitteessa Hongistontie 1.

Cafescon pihasta löytyvät mm. skeittipuisto, koripalloteline ja ulkokuntoiluväline, jotka ovat käytettävissä joka päivä klo 7:00 – 22:00 välisenä aikana. Välineitä on lainattavissa Cafescosta aukioloaikoina.

Aukioloaikoina työntekijöiden kanssa on mahdollista käydä ohjauskeskusteluja esimerkiksi opiskeluun, työhön ja henkilökohtaiseen elämään liittyen. Tapaamisen nuorisotyön ammattilaisen kanssa voi sopia halutessaan myös aukioloaikojen ulkopuolelle.

 

Cafescon aukioloajat

Aukioloajat syksyllä 2018:

Maanantaisin sekä keskiviikkoisin olemme auki klo 17:00 – 20:00
Kohderyhmä: 7.luokkalaiset ja heitä vanhemmat nuoret aina täysi-ikäisiin nuoriin asti.

Perjantaisin järjestetään 5. ja 6.luokkalaisille suunnattu klubi klo 15:00 – 16:30.

Perjantaisin olemme avoinna klo 18:00 – 22:00.
Kohderyhmä: 7. luokkalaisista ylöspäin aina 29-vuotiaisiin saakka.
(Nuorisolain mukaan nuoreksi määritellään alle 29-vuotiaat henkilöt.)

Seuraa aktiivisesti Cafescon Facebook -sivua, Instagram-tiliä ja Snapchatia, joista saat ajantasaisimmat tiedot.

Tervetuloa lauantaina frisbeegolf-radan avajaisiin Maijantien päähän klo 11! Mukana tapahtumassa Cafescon nuoriso-ohjaaja Rosa! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Poikkeuksellisesti Cafesco ei ole avoinna tänä iltana. Jatketaan taas ensi viikolla. Hyvää viikonloppua kaikille! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Cafesco palaa tuttuihin aukioloaikoihin!

Maanantaisin sekä keskiviikkoisin olemme auki klo 17:00 - 20:00. Perjantaisin olemme avoinna klo 18:00 - 22:00. Toiminta on tarkoitettu 7.luokkalaisille ja heitä vanhemmille nuorille.

Perjantaisin järjestetään myös 5. ja 6.luokkalaisille suunnattu klubi klo 15:00 - 16:30.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on palvelu 15-28-vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman opiskelu- tai työpaikkaa tai tarvitsevat apua palveluihin ohjautumiseen tai elämänhallintaan. Etsivään nuorisotyöhön voi ottaa yhteyttä jo silloin, kun on riski jäädä koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolelle. Etsivä nuorisotyö on yksilöllistä ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa luottamuksellista tukea. 

Yhteyttä voi ottaa nuori itse, huolissaan oleva kaveri tai läheinen, oppilaitos tai muu nuoren kanssa tekemisissä oleva taho.

Nuorisotakuu koskee alle 25 -vuotiaita nuoria ja vastavalmistuneita alle 30 -vuotiaita nuoria. Nuorisotakuu takaa jokaisella kohderyhmän lukeutuvalle nuorelle työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikan kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta. Lisätietoja ja apua saa paikallisesta TE-toimistosta. Myös etsivä nuorisotyö auttaa nuorisotakuuta koskevissa kysymyksissä.

Aurassa ei ole työpajaa, mutta naapurikuntien puolelta lähimmät löytyvät Pöytyän Riihikoskelta (Sauma) ja Yläneeltä (Tuuma) sekä Liedosta (Kisällikellari). Työpajoille hakeudutaan TE-, sosiaali- tai etsivän nuorisotyön palveluiden kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä työpajaan.

Työvoima, sosiaaliturva- ja terveyspalvelut

Työ- ja elinkeinotoimisto, TE-toimisto, palvelee työnhakuun, kouluttautumiseen, ammatin ja opintojen valintaan sekä opiskeluun liittyvissä asioissa. Monet TE-palvelut ovat käytettävissä verkon välityksellä. Saatavilla on myös puhelinneuvontaa ja TE-toimistoissa voi käydä asioimassa. Monien asioiden hoitoon TE-toimistossa pitää kuitenkin varata ennalta aika. Auran lähimmät TE-toimistot sijaitsevat Turussa ja Salossa.

Sosiaaliturvaan lukeutuvat sosiaali- ja terveyspalvelut, kansalaisen perusturva, josta huolehtivat Kansaneläkelaitos, Kela, ja asuinkunta.

Aura on Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän jäsenkunta. Auran terveysasema on yksi kuntayhtymän neljästä toimipisteestä. Muut toimipisteet sijiatsevat Pöytyän Riihikoskella, Kyrössä ja Yläneellä.

Kela:n tehtäviin kuuluvat sairausvakuutuksen tuet ja toimeentulotuki, jotka ovat osa kansalaisen perusturvaa. Kela antaa myös neuvontaa tukien ja palveluidensa käytöstä.

Vapaa-aikatoimen henkilökunnan puoleen voi myös kääntyä ja voimme katsoa yhdessä, minkä palvelun piiriin tulisi hakeutua.

Pöytyän terveyskeskus
TE-palvelut.fi
Kela.fi
aikuissosiaalityö
nuorisotakuu.fi

Vapaa-aikatoimen henkilökunta

Marjaana Tamminen
Marjaana TamminenVapaa-aika- ja kulttuurisihteeri, p. 050 554 9746
Juuso Raitanen
Juuso RaitanenNuorisotyöntekijä (määräaik. sij. 31.12.2018 asti) p. 0406766306
Milla Aho
Milla AhoEtsivä nuorisotyöntekijä, p. 0406722979
Paula Kemppainen
Paula KemppainenAuran nuorisoteatterihankkeen koordinaattori p. 0406609601
Rosaliina Ahvenjärvi
Rosaliina AhvenjärviNuoriso-ohjaaja, p. 0407241477