Ruokailu Esiopetuksessa
Esiopetuksessa ruokailu on osa lapsen päivittäistä ohjausta ja huolenpitoa. Esiopetuksessa lapsille tarjotaan maksuton, terveellinen ja ohjattu ateria, joka kattaa noin kolmasosan päivittäisestä ravinnontarpeesta.Ruokailu järjestetään yleensä aamiaisen, lounaan ja välipalan muodossa, ja sen tavoitteena on edistää lapsen kasvua ja kehitystä sekä myönteistä suhdetta ruokaan.
Ruokakasvatus esiopetuksessa
Ruuan alkuperän ja valmistusprosessien tutkiminen, Erilaisien ruokakulttuurien tutustuminen, Ruokavalintojen ja -tottumusten muokkaaminen, Ruokailun nauttiminen ja yhteinen ruokailu, Ruokaa koskevien tietojen välittäminen ja ruokailun käytännön harjoittelu.
Henkilöstö
Päivi Toivonen
vastaava varhaiskasvatuksen opettaja
puh. 040 552 9427
paivi.toivonen@aura.fi