Sisältöön Suurenna fonttikokoaTekstikoko
 

Ruokailu Esiopetuksessa

Esiopetuksessa ruokailu on osa lapsen päivittäistä ohjausta ja huolenpitoa. Esiopetuksessa lapsille tarjotaan maksuton, terveellinen ja ohjattu ateria, joka kattaa noin kolmasosan päivittäisestä ravinnontarpeesta.Ruokailu järjestetään yleensä aamiaisen, lounaan ja välipalan muodossa, ja sen tavoitteena on edistää lapsen kasvua ja kehitystä sekä myönteistä suhdetta ruokaan.

Ruokakasvatus esiopetuksessa

Ruokakasvatus on keskeinen osa esiopetuksen oppimisympäristöä, ja sen tavoitteena on, että lapsille kasvaa myönteinen ja tasapainoinen suhde itseensä ja ruokaan. Ruokakasvatuksellisia elementtejä voi olla
Ruuan alkuperän ja valmistusprosessien tutkiminen, Erilaisien ruokakulttuurien tutustuminen, Ruokavalintojen ja -tottumusten muokkaaminen, Ruokailun nauttiminen ja yhteinen ruokailu, Ruokaa koskevien tietojen välittäminen ja ruokailun käytännön harjoittelu. 

Esiopetuksessa ruokailu on sekä lapsen ravitsemustarpeiden täyttämistä että tärkeä osa lapsen kasvua ja kehitystä. Ruokailun tavoitteena on edistää myönteistä suhdetta ruokaan, sosiaalisten taitojen oppimista ja terveellisten valintojen tekemistä. 
 

Henkilöstö

Päivi Toivonen
vastaava varhaiskasvatuksen opettaja
puh. 040 552 9427
paivi.toivonen@aura.fi

 

Löysitkö etsimäsi?



 

Jaa sisältö