Sisältöön Suurenna fonttikokoaTekstikoko
 

Oppilaat tekevät tehtäviä ja opettaja opettaa.

Koulupoissaolot

Oppilaalle tulee aina hakea poissaololupa koulusta. Poikkeuksena sairastuminen, josta riittää huoltajan ilmoitus Wilmassa. Poissaololupa haetaan Wilman välilehdellä "Hakemukset ja päätökset". Poissaololuvan hakeminen onnistuu vain täysversiolla, tietokoneella (ei mobiilisovelluksella).

Luokanvalvoja/luokanopettaja päättää poissaolon antamisesta oppilaalle/opiskelijalle enintään viiden koulupäivän ajaksi. Rehtori päättää poissaololuvan antamisesta oppilaalle/opiskelijalle yli viiden koulupäivän ajaksi. 

Ennen poissaoloa (esim. lomamatkaa, ei koske sairauspoissaoloja) oppilas pyytää luokanvalvojalta lomakkeen, johon oppilas kerää kaikilta häntä opettavilta opettajilta poissaoloajan koulutehtävät. Oppilaan vastuulla on hoitaa poissaoloajan koulutehtävät sovitusti. Oppilas on myös poissaoloajan oppivelvollinen.

Koulu ei ole velvollinen oppilaan/opiskelijan ylimääräisen loman johdosta antamaan tukiopetusta tai tekemään muita erityisjärjestelyjä. Huoltajan vastuulla on, että oppilas ei jää loman takia jälkeen opiskelussa. Pidemmän poissaolon aikana huoltajan tulee huolehtia siitä, että oppilas saa peruskoulun luokkatasoaan vastaavaa opetusta, ja ettei oppilas jää jälkeen opinnoissaan. 

Toimintamalli kouluun kiinnittymisen seurantaan ja poissaoloihin puuttumisen Auran kunnan perusopetuksessa:

Alueelliset poissaololuokitukset:

Poissaolojen suunnitelmallinen seuranta ja tilannearvio yhteistyössä oppilaan ja huoltajan kanssa.

Huolta herättävät ja luvattomat poissaolot selvitetään viipymättä. Selvittämättömät poissaolot selvitetään kodin ja koulun yhteistyönä.

  • Max. 50 h VARHAINEN PUHEEKSI OTTAMINEN Opettaja keskustelee koulunkäynnistä oppilaan ja huoltajan kanssa = yhteinen tilannearvio Tarvittaessa kootaan monialainen asiantuntijaryhmä (taustasyiden selvittäminen, tukitoimien suunnittelu, vastuut ja seuranta)
  • 50 h–100 h KOHDENNETUT TOIMET Yhteinen tilannearvio, opiskeluhuollon konsultointi, tarvittaessa monialaisen asiantuntijaryhmän kokoaminen (taustasyiden selvittäminen, tukitoimien yhteinen suunnittelu, vastuut ja seuranta)
  • 80 h OPPILAAN TILANTEEN ARVIOIMINEN Opiskeluhuollon konsultointi, tarvittaessa yhteydenotto kotiin ja monialaisen asiantuntijaryhmän kokoaminen.
  • Yli 80 h–100 h VAHVAN TUEN NÄKÖKULMAT Yhteinen tilannearvio, konsultointi ja tarvittaessa monialainen yhteistyö: taustasyiden selvittäminen, pedagogisen ja opiskeluhuollon tuen yhteensovittaminen tarvittaessa, vastuut ja seuranta (10 % poissaolo 20 % poissaolo).
 
 

Löysitkö etsimäsi?



 

Jaa sisältö