Työnhaun tueksi
Ilmoittaudu työnhakijaksi
Kun joudut työttömäksi tai sinut on lomautettu, ilmoittaudu työnhakijaksi, jotta voit saada työttömyysetuutta. Ilmoittautuminen tehdään Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa.
Asiointi-osiossa voit ilmoittaa myös työllisyyssuunnitelmasi etenemisestä, muutoksista työnhaussasi, hakeutua työvoimakoulutuksiin ja hakea starttirahaa yritystoiminnan aloittamiseen.
Lue lisää työnhaun aloittamisesta Asiointi-palvelussa Työmarkkinatorilta
Työllistymissuunnitelma
Työnhaun alkaessa sinun kanssa tehdään henkilökohtainen työllistymissuunnitelma, jonka tavoitteena on nopea työllistyminen. Työllistymissuunnitelmassa sovitaan työnhakusi tavoitteista, työnhakuvelvollisuudestasi, miten itse edistät työllistymistäsi, mitä palveluja tarvitset ja miten hoidat asioita jatkossa työvoimapalveluiden kanssa.
Työllistymissuunnitelmaan kirjataan haettavien työmahdollisuuksien määrä eli työnhakuvelvollisuutesi. Työttömyysturvaa hakevana työnhakijana sinun täytyy toimia työllistymissuunnitelman mukaisesti ja ilmoittaa suunnitelman toteutumisesta työvoimaviranomaiselle sen määräämällä tavalla.
Lue lisää työllistymissuunnitelmasta Työmarkkinatorilta
Muutokset työnhaussa
Ilmoita työllisyystilanteesi muutoksista Työmarkkinatorin Asiointi-osiossa, puhelinpalvelussa tai työllisyyspalvelujen lähipalvelupisteellä.
Tee ilmoitus esimerkiksi silloin, kun
- aloitat työnteon, työsi päättyy tai työaikasi muuttuu,
- harjoitat yritystoimintaa yli kaksi viikkoa (yritystoimintana voidaan pitää oman yritystoimintasi lisäksi työskentelyä perheyrityksessä),
- työskentelet ja saat korvausta muuten kuin palkansaajana tai yrittäjänä, esimerkiksi omaishoitajana,
- aloitat opiskelun,
- kansalaisuutesi muuttuu tai oleskelulupaasi tulee muutoksia,
- keskeytät työllistymistä edistävän palvelun (ilmoita yksittäisistä poissaoloista vain työttömyyskassalle tai Kelalle päiväraha- tai työmarkkinatukihakemuksessa) tai
- yhteystietosi muuttuvat.
Huomaathan, että edellä on listattu yleisimpiä muutoksia, joista sinun tulee ilmoittaa. Jos olet epävarma, miten oman tilanteesi muutos vaikuttaa oikeuteesi saada työttömyysturvaa, ole yhteydessä työllisyyspalveluihin.
Työllisyyspalvelujen yhteystiedot
Opiskelu työttömänä
Työttömänä sinulla on paljon erilaisia mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistasi tai kokeilla jotain täysin uutta. Jos olet työtön työnhakija, on tärkeää, että sovit opintojen aloittamisesta työvoimapalveluiden asiantuntijan kanssa ennen opintojen aloittamista.
Lue lisää opiskelusta työttömänä Työmarkkinatorilta
Yritystoiminnan aloitus työttömänä
Yrittäjyys on yksi perinteisimmistä tavoista työllistää itsensä. Yrittäjyydestä kiinnostuneille on tarjolla paljon tietoa ja tukea. Lue lisää yrittäjyyden aloittamisesta Työmarkkinatorilta.
Kun aloitat yli kaksi viikkoa kestävän yritystoiminnan työttömänä, sinun tulee ilmoittaa siitä työllisyyspalveluille. Lue lisää Työmarkkinatorilta, miten yritystoiminnan aloitus vaikuttaa työttömyysturvaasi.
Lisätietoa ja tukea yritystoiminnan aloittamiseen saat myös yritysneuvoja Paula Avellánilta, puh. 050 3282 835, paula.avellan@loimaa.fi.
Henkilöstö
Outi Vauhkonen
yrityskoordinaattori
puh. 040 631 0464
outi.vauhkonen@aura.fi